Gott Nytt År!

Nu är 2010 vid sitt slut och snart gör 2011 sitt inträde.

Vid 2010:s början bodde vi i en lägenhet som vi älskade, den var så fin, den var dock en hyreslägenhet så vi inte kunde göra vad vi ville med den, hade vi fått hade den blivit supersnygg. Vi fick nöjda oss med vita väggar och vita luckor. Vi fick iallafall schackrutat golv som jag drömt om.
Vi cyklade runt byn och hittade flera loppisar som vi absolut kommer att återvända till under 2011.
Vi fyndade en hel del gulliga och underbara saker, vi siktade på att endast köpa second hands och de är ändå roligare än att köpa nytt.
Jag försökte göra balkongen mysig, vi lyckades till halvt, inte som jag drömt om men det blev några mysiga kvällar på soffan, en liten soffa som vi hade på balkongen.
Jag blev till sist tokig, behövde en trädgård där vi kan odla mat och väldoftande växter. Vi fick dock låna en bit land att odla lite spenat och rädisor men det räckte inte till. Vi ville ha ett växthus och större land så vi skulle kunna odla mer mat. Men det har varit kul med det lilla landet, vi fick tillgång till en massa smulgubbar (korsning av smultron och jordgubbar).

Under tidig höst började vi undra om vi bör skaffa oss något eget snart och så blev det ett hus, 50 meter bort från lägenheten. Vi hade sett huset flera gånger, att det var till salu länge. Jag tyckte det var fult och inte passade mig alls.
Men så började vi titta närmare på det så blev vi överförtjusta. Processen gick så fort, vips så har vi ett hus.
Vi började snabbt planera om hur vi vill ha det, började riva så fort vi kunde.
Vi öppnade upp köket och ville ha ett större badrum.
Vi inhandlade tapeter och vitavaror. Vi renoverade så mycket vi kunde.
Snart blir köket och badrummet klara.

Vi ser fram emot 2011 med vårt hus och trädgården.

tehyllan

 

Vi har satt upp en mini "stringhylla", som fanns i huset när vi köpte det. Den hade använts som telefonhylla i hallen.
Vi har ingen telefon så den fick några teburkar på sig istället för en telefon.

Vårens planer

Nu under julhelgen låter vi huset vara, vilar upp oss och planerar inför våren samt vad vi ska göra efter nyårshelgen. Det blir till en massa röjande, få ordning på alla grejer som finns i huset. Samt finputsa köket. Till våren blir det en massa jobb ute i trädgården, det är en massa tjock och skön mossa på tomten men de ska bort. Det finns flera buskar, vi är inte mycket för små buskar. Det är flera Ölandstokar på tomten och det ska bort. Vi vill plantera en massa grönsaker och annat gott. Lite blommor för att göra tomten mysigare. Vi har tre äppleträd men vi tänker hugga ner ett, så växthuset får plats. Jag köpte ett växthus på 11,4 kvm och det ska vi resa upp så fort snön smält bort. Jag har beställt en frökatalog, och det blir en massa jobb när vi fått fröna. Hela vardagsrummet blir säkert fyllt med odlingen. Sen blir säkert hela tomten till ett stort odlingsland om vi kan plantera allt vi vill ha. Vi måste även måla fönsterkarmarna och lite annat på exteriören. Ja det blir inte lite jobb där...

God Jul!

Vill  önska er alla en riktig god jul.
Har lite julblommor hemma iallafall.


hallen

 

Vi har tapetserat klart hallen. Vi köpte gamla tapeter, vi blev förtjusta i mönstret. Jag såg det för ett tag sen och
scannade mönstret. Skrev ut det och tapetserade köket i mitt dockskåp.
Men nu har vi det riktiga i hallen.

Vi struntar i att göra hemmet julfin iår. Det är mycket annat som behöver göras istället för att pyssla.
Men nästa år så blir det dubbelt upp i huset!

Gardinerna

 

Har haft det stressigt på sistone, en massa som skulle göras på jobbet och i huset.
Jag var bort på tjänsteresa ett par dagar och därefter hade vi inspelningar som tog mig på krafterna.
I huset har det kryllat av hantverkarna, äntligen händer det någoting i badrummet.
Golvvärmen är på och flytspackel över. Jag gissar det blir klinkers och annat iveckan.
Vi har fixat till bänk till tvättfatet, den ät inte klart. Mosaiken fattas. När de kommer så ska vi lägga mosaiken på bänken. Sen kan vi fästa tvättfatet och tvättblandaren.

Vi har nu hängt upp gardiner i huset, vardagsrummet fick ett par tunga gardiner som jag köpte i Accra, Ghana.
En kvinna sålde vid gatan en del tyger, gamla gardiner och sånt. Jag såg de och tänkte om jag skulle köpa dem. Men hur ska jag få dem hem? De var tunga men jag slog till. Minns inte vad jag gav för dem, säkert mycket lite pengar. De är ju så retro, vore dumt att inte köpa dem.

Sovrummet fick ett par gröna gardiner. Finns ingen bild just nu.

 Fönstret vid matbordet fick sin gula gardinkappa.

 Fönstret vid diskbänken fick en julgardinkappa. Kolla golvet! Det är klart!


golvFörra helgen la vi golv i köket och hallen. Det tog oss en hel helg. Så nu känns det fortfarande efter några dagar att det gjorde mig trött. Jag är så trött och har ont i kroppen efter ha varit på knäna hela helgen.
Nu är det  klart! Puh! Ska försöka fotografera ihelgen. Vi har nu ställt köksbord med stolar och soffan i köket, äntligen kan vi nu äta där. Jag försöker pyssla lite i köket men har inte haft ork. Häromdagen var jag på en heldags workshop med jobbet samt julmiddag efteråt.
Nu i helgen har jag tänkt kakla köket. Så det tar sig, snart är köket klart. Va skönt ska det bli!

rutig

 

Ja, vi har haft det fullt upp. När jag kom hem från lasarettet så har det varit bråttom med att tömma lägenheten och städa den.
Nu har vi bott i huset i några dagar, det känns toppen även om det är kallt i köket och vi har inga badmöjligheter.
Vi har inte något golv i köket och hallen. Men idag ska det komma en leverans med nytt golv, jippi!
Så ihelgen blir det golv.
Ja, igår har vi äntligen tapetserat klart en köksvägg, vi beslöt oss att ha en rutig vägg. jag letade efter den perfekta på nätet men fann inget. Jag tänkte lika bra köpa billig vit tapet som jag kan måla sen.
Jag gick till en färghandel och bad om vit tapet men så fick jag syn på en snygg tapet. Jag sa äh, skit i det, jag tar den här istället. Vet inte om det syns så bra på bilderna. (jag har en tendens att fota på kvällar så bilderna blir inte färgstarka som de är egentligen.)
Det är turkos, grönt, krämvitt och lite blått i tapeten. Vi älskar den och är så nöjda.
Vi behöll en vägg med den gamla tapeten, vi gillar den så mycket och kunde ínte ta bort allt. En bit fick vara kvar och den passar bra till det rutiga tycker vi.


RSS 2.0