Större tomt

Kan man få en större tomt? Ja! Nu har vi en större tomt. Imorse såg det ut så här.Senare i eftermiddag...


Nu ser det ut så här!


Nu har vi mer plats! Vi ville ha kvar lite av stammarna så vi kan ha hängmattan där och lite annat.
Det blev verkligen mer rymd och ljus i trädgården. Vinbärbuskarna är nog glada nu, innan var de under träden och fick nog knappt någon sol.
Idag är det så blåsigt så jag inte har varit värst produktiv och är fortfarande trött efter Englandresan. Imorgon har jag en ledig dag till och sen är det dags för jobbet. Hoppas att jag får lite krafter och kan fixa lite på tomten imorgon.

Förebilder

England är en av mina förebilder när det gäller hus och trädgårdar. Jag följer så mycket jag kan alla program om trädgårdar i England och även program där folk söker bostad i England. Jag suktar efter engelska hus och gårdar. I helgen var jag till England på en snabbvisit, till Wolverhampton. Jag landade på Gatwick och sen tog jag tåg till Wolverhampton, där bor en vän och hade inte träffat vännen på 13 år! Så det var ett kärt återseende. På tåget (jag hade förställt mig ett tåg i Harry Potter stil men det var ett vanligt modernt tåg) satt jag vid fönstret och njöt av landskapet. Jag har varit i London några gånger tidigare men aldrig varit utanför staden och nu fick jag se lite mer av England. Vännen och hans sambo mötte mig på tågstationen, jag sov över hos dom och jag blev så lyrisk när jag fick se deras hem. Såååå engelskt! Precis som jag hade sett på tv. De bor i ett parhus med smal lång bakgård. Jag fotade lite.
Jag sov i ett sovrum med utsikt över bakgården.Grannen har också fint på sin bakgård.
På tåget fick jag se flera tomter med odlarglädje. Så ska det vara!
Nu försöker jag fixa min tomt så den får lite engelsk stil.

Hem ljuva hem!

Nu är man hemma efter en kort resa. När jag väl kom hem var det mörkt ute och imorse när jag vaknade så fick jag se hur trädgården ser ut.

Äppelträdet blommar! Har två träd till men de är lite efter, bara bra. Så får jag njuta av äppelblommorna lite mer.Rädisorna växer..Tagets och rosenbönorna växer..Sockerärtorna! Hoppas de gillar spaljen som vi återanvänt.Gödslar odlingen med nässelvattnet.Armeringsjärnet får lite grönt på sig. Verkar som kaprifolen inte trivs, funderar på att flytta den.Vet inte vad de heter men många har sådana och jag är inte jätteförtjust i de. Har tagit bort hälften och vet inte om jag ska ha de resterande kvar.Vet inte heller vad blomman heter men den får vara kvar.Namn? Har flera såna som växer under jasminbusken. De får vara kvar.
Ser även att gräsmattan har en del blommor som snart blommar. En av dem är nog prästkrage.
Jag vill inte klippa gräsmattan utan att låta den växa. Jag tänker låta den vara ett tag till och ser vad som kommer upp och sen flytta på dem.Det fula trädet är borta! Äntligen, grannen har även tagit bort sina träd så nu kan vi börja på allvar med växthuset.
Imorgon kommer killen tillbaka och sågar ner de tre träden på baksidan. Hade tänkt ta bort dem nästa år men nu när jag pratat med killen så kunde han ta bort dem också. Va skönt! Då kan vi hänga upp hängmattan och vinbärbusken får mer ljus.Är så glad att vara hemma igen i min trädgården. Men resan har inspirerat mig och haft kul.
Är ledig i ett par dagar till så kan jag mysa i trädgården.

blommorna blommar

Trädgården överraskar mig hela tiden, det är så kul att se vad som kommer upp..Än så länge har jag bara en tulpan, hoppas på fler eller så får jag sätta några lökar i höst.Blev glad, bodde i Örebro i flera år och på tomten där växte det gullvivor.Ännu gladare, växte upp med löjtnantshjärtan.Verkar vara liljekonvaljer här, hoppas hoppas!Trädet försvinner ihelgen, jippie! Den barrar något otroligt mycket och är inte fint tycker jag.Bakgården är fylld med mycket skit som sedan ska bli fin.Odlade i helgen, hoppas de växer till sig snart.
Det blev morötter, majs, palsternacka, rödbetor, gula och röda lökar, spenat, rädisor, sallat, ruccola, ärtor, rosenbönor,
krasse, ringblommor, tagets...
Stoppade ner en ingefära igår, får se om det blir något...
Ska snickra ihop en låda till, i den ska jag ha jordnötter och lite annat.

Ska nog fixa staketet mot gatan till helgen, så vi får insynsskydd. Och måste även gräva upp ett potatisland,
så vi kan sätta några olika sorters potatis jag köpt. Samt plantera ut broccolin.
Och växthuset.... grunden vill vi fixa snarast men det verkar bli regn i helgen...

Må väl!


grävande

I fredags kom jag hem efter en liten turne. Jag började i Stockholm och avslutade i Göteborg.
När vi kom till Göteborg fick jag syn på Palmhuset och bestämde mig för att gå dit så fort vi har rasten.
Jag gick in på Trädgårdsföreningen och strövade runt och inne i Palmhuset. Kan tänka mig att under sommar
är det finare i parken med alla rosor och andra blommor.När jag kom hem till Dalarna så gick maken och jag ut i trädgården och grävde lite.
Resten av helgen har vi bara grävt och grävt.Vår potager börjar ta sig form. Vi har återanvänt allt, ska bli spännande och se hur det ser ut när allt växer.
Och maken har grävt fram en stor grop, där ska växthuset stå.
Där bakom står våra komposter, däri finns fin jord som vi har hällt i köksträdgården.
Vi har räddat gräslöken och persiljan undan jordhögen och flyttat dem till köksträdgården,
hoppas de överlever flytten.Nu är helgen slut och en arbetsvecka väntas, då ska jag vara på kontoret och drömma mig bort till trädgården.

RSS 2.0