Ljuva lördagen

Idag bjöd vädret på en fin sol, så vi jobbade ute hela dagen, det var så härligt.
Vi fixade till odlingslandet på framsidan, det ska bli ännu större, 10x3 meter satsar vi på så vi försöker fixa fram mer matjord. I landet vi ska odla majs, potatis, jordgubbar, smulgubbar och broccoli.
På baksidan röjde vi lite undan inför vintern och sådde gul och röd lökar. Jag la fiberduk över för jag var lite sen ute med att så lökarna, man bör göra det under september månaden och inatt lär det bli väldigt kallt.
När jag var nöjd med dagens arbete tog jag ett äpple från äppelträdet, åh va gott det var! Jag njöt!
Hoppas imorgon blir en lika fin dag!
vitlök

Igår när vi kom hem så fanns ett paket i brevlådan, i den fanns 6 vitlökar, frö till etiopiskt pepparträd (typ chili) och paprika som heter Sweet Banana.
Vitlökarna måste sättas genast, igår hann jag inte, det mörknade snabbt men idag skyndade jag mig och fixade till i en odlingslåda. Tog bort ringblommorna i den, rensade lite, satte i vitlöksklyftorna och nu är lådan full. Hoppas de växer till sig bra till nästa år.
Tänkte så gul och rödlök men hann inte, vips så blev det mörkt ute.
Imorgon kanske.
Ska ta och beställa lite mera frö lite senare, som bla majs, mangold... Är sugen på sparris oxå, men då tar det minst två år tills de kan skördas. Har hemma en hel del frön, olika morötter, rädisor... Jag hamstrar till nästa år. Jag längtar!
Såg idag att det finns en majskolv till!
Snart måste jag skaffa mig lite bivax till ringblomssalvan.
Till helgen hoppas jag på sol och fixa lite i trädgården, fixa till odlingslådorna och snygga till inför vintern.

Raringarna busar ordentligt nu här innan sängdags.


Sköna söndag

Helgen har varit tipptopp, tid till att fixa lite i trädgården. Igår gick vi till ett par som har en massa syrén och har lite de vill bli av med. Vi grävde upp några, hem och planterade dem som en häck mot gatan.
Sen fixade jag till stenmuren med fler stenar jag hittat i trädgården lite varstans. Vid häcken finns träpålar, på de tänker jag att humlen ska klättra upp.

Vet inte om vi hinner få lite majs, ser att det finns två kolvar på gång...Palsternackorna till middag.Hoppas jag får två underbara hösthelger till att vara i trädgården. Sen reser jag ner till Papua Nya Guinea!
En spännande jobbresa.
Maken och raringarna håller ställningarna... När jag kommer hem igen så är det november, antar att det inte finns så mycket att göra härute då.

Nu väntar en jobbvecka med förberedelser för resan.

Ha det!


RSS 2.0