Färgad trädgård

Trädgårdsarbetet tar aldrig slut, det är nog lika bra det för det får mig att vara utomhus för annars skulle jag sitta framför tvn och zappa.. Jag får nya idéer hela tiden.. Jordhögen är inte tömd! Anade inte att det var så mycket jord.
Jag kommer på hela tiden olika ställen att lägga jord på och ändå är högen kvar.Förlåt mig, jag ljög... Skulle ju inte plantera jordgubbar förrän nästa år.. Jag gick till en blomsterbutik i närheten.
Och så fick jag syn på jordgubb och smultron plantor.. Jag länsade de allihopa! Vi som har massor med smultron härhemma. Jag kan inte få nog av smultron, de planterade jag vid växthuset och jordgubbarna i jordgubbsland, tolv plantor blev det och vi har plats för ännu fler plantor!Häromdagen la vi trallarna framför växthuset och möblerade lite grann. Än så länge tycker jag det ser tråkigt ut.
Vattentunnan är så ful, den ska jag nog pimpa upp när jag fått en bra idé.Försökte lägga till en stenmur, behöver nog mer stenar men har nog hittat alla som fanns på tomten.I försök med att tömma jordhögen så blev det fler "måsten" att göra, för att rabatten inte ska rinna ner så behövs det ju en kant. Jag klurade på vad vi skulle kunna använda som kant, och inga pengar skulle spenderas och det är ju återbruk som gäller. Vi har ju massa skräpvirke liggande, de fick bli kant men den är lite tråkig så jag gick lös med målarfärg. Är så nöjd! Nästa år blir det härliga blommor i rabatten.Odlingslådorna svämmar över med härligheterna. Krassen brinner, ringblommorna ramar in morötterna..
Vi kan stå och bara beundra dem länge länge...

Jordiga jord

Igår tog jag ledigt från trädgårdsarbetet och cyklade över till en vän. Nu har min make semester! Härligt! Nu får jag hjälp härhemma. Idag satte vi upp torklinan, men än kan vi inte använda den för jordhögen måste bort först.
Vi anlade två jordlotter, ena till jordgubbar och andra till broccoli, nästa år alltså. Vi försökte tömma jordhögen, massor med jord kvar. Imorgon vi ska göra nytt försök med att tömma den.Angående odlingshyllorna, jag bestämde mig för vilka färger jag ville ha så jag målade dem iförrgår och är nöjd med färgvalet.Lådorna fick bli turkosa och stommen är målad i järbvitriol, den blir mer grå efter ett tag.

Ännu är det mycket bråte kvar på tomten, vi försöker röja allteftersom och fixa lite här och där.
Vi måste städa garaget! Göra plats för allt skit som jag inte vill slänga bort. Bra att ha....

Dagens uppgift...

Igår slöade jag lite för mycket kändes det som, så på kvällen klippte jag lite gräs och la klippen i växthuset bland tomatplantorna så de får lite näring.Idag var jag mindre slö så var jag ute och snickrade ihop den här, Tareq Taylor gjorde en likadan i Trädgårdsfredag så tyckte jag den var fiffig. Jag ska så sallat, ruccola och lite annat i lådorna.
När maken kom hem så blev han imponerad och sa åt mig att ta bild på den och lägga upp den på bloggen.
Han gillar den mycket.Jag tog stenar som fanns kvar och la dem till en liten mur. Det är mycket som ska göras på tomten, den ska röjas och fixas till. Jag funderar på att måla hyllorna men inte bestämt mig ännu och dessutom vilken färg ska man ha..
Jag tog tre lådor som vi haft de liggande i förrådet och lite virke från förrådet.. Allt de där är återbruk!

semester

Nu har jag semester, den har jag sett fram emot för att njuta av trädgården och pyssla med vad jag vill.
Det är en massa skit på tomten, ska röja upp och klippa gräset. Prästkragarna börjar vissna nu så det är dags för gräsklipparen. Jag lägger upp några trevliga bilder...
Vi köpte minsann rätt hus, i trädgården finns det en massa smultron.. Mumma mums! Ikväll blir det glass med smultronen.Är busken inte ljuvlig?! Grannens pion blommade ett par veckor sen och vår pion blommar först nu.


Sockerärtorna försöker klättra upp på spaljen..


Ringblommorna lär blomma om någon dag! Längtar...


Tagets i köksträdgården blommar nu.. Härliga färger!


Krassen blommar nu, väntar på att slingkrassen ska ta sig uppför stolpen.


Rosenbönorna tar sig långsamt, hoppas de blir längre snart och de verkar blomma snart.


Alpvallmon blommar lite nu i taget, de är så söta!


Jag har en lång lista på vad jag ska göra under semestern, vi ska inte resa bort för vi vill vara hemma och ta det lugnt.

RSS 2.0