ÄNTLIGEN!!!

Vi har ett par gäster hos oss i några dagar och de var villiga att hjälpa med att glasa in växthuset, det var verkligen tur för vi hade tänkt fixa det själva. När vi och gästerna glasade in insåg vi att vi inte skulle ha kunnat fixa det själva. Här är jag i aktionen.


Lägga taket tog oss 6 timmar! Och väggarna 2,5 timme. Igår kväll blev vi klara 23.30 och åt middag kl 24.00!

Nu ser det ut så här...

I växthuset har vi satt ut alla tomatplantorna som hittills varit i vardagsrummet. Och som skydd mot otrevliga varelser har vi satt ut några tagets.Lite basilika har vi..Koriander och den närmaste är en jordnötsplanta.


Nu är jag max lycklig! Ett växthus har jag blivit med, jag som har väntat sen i oktober.

Hemkomsten

Har varit bort på en tjänsteresa och när jag kom hem var det full av överraskningar härhemma.
Jag satte potatisen för en vecka sen och nu ser de ut så här!I hallen låg ett paket från Thailand, däri fanns en sk vaxduk jag vann på en nätauktion. Jag hade letat i några butiker efter en vaxduk till utebordet men ingen duk föll mig i smaken. De flesta var "försiktiga" eller tråkiga.
Men den här är inte "försiktig" eller tråkig!

Så klart måste jag besikta mina tomatplantor, och så fick jag syn på några tomater! Trodde aldrig de skulle bära frukt i mitt vardagsrum. De ska flyttas till växthuset så fort det är klart.När maken kom hem så beslöt vi att vi ska käka fisktacos till middag, han gick och handlade och jag gick ut i köksträdgården och plockade lite rädisor.Nu ska vi njuta av måltiden!

Ett skelett på tomtenHela dagen i värmen har vi kämpat med växthuset, puuhhh... Fasar inför morgondagen då vi ska hantera glas.

Varde ljus!

Nu har man köpt några utomhusbelysningar, sådana som går på solceller. Är max nöjd! De lyser så fint i mörkret.Småfolket måste få ha sitt hus under äppelträdet.Hälften av krassen jag planterade överlevde inte men de som lever än har blivit stora och jag har sått nya frön. Hoppas de blir enorma och fylliga!I helgen blir det växthus byggande, ser fram emot det. Hoppas bara allt går smidigt.

Skörden

Puh... nu är grundsockeln till växthuset klar, den är jämn nu. Nu ska vi låta den vara, till helgen börjar vi med att resa växthus skelettet.Mina fingtoppar värkar, de bultar.. är nog av allt bärande.
Igår kom äntligen jorden så vi kan sätta potatis och broccoli!Vi har redan börjat med att ta av jordhögen och det blev ett potatisland. Imorgon tänker jag sätta potatis.Vi tog bort alla ölandstokar och några buskar till men men en har vi glömt att ta bort.
Varför vet jag inte, den är så ful men häromdagen märkte jag att den har en speciell doft som jag gillar.
Den har små sötaktiga gula blommor. Har ingen aning vad den heter. Om ett par veckor kommer en botaniker hit, jag ska be henne gå runt och tala om för mig vad allt heter.Jag har suttit på den turkosa bänken flera gånger, det är så avslappnande så jag bad maken sätta sig hos mig.
Han förstod nu varför jag satt där hela tiden. Så mysigt! Under äppelträden. Jag köpte glass och sa till maken att ta en paus. Han fick en Magnumglass, den nya Ghana. Passar honom utmärkt!
Utsikten från bänken.Jag förstår inte varför man ska klippa gräsmattan, vad är det till för nytta? Det är ju finare med allt vilt.
Vår lilla äng är bara så underbar nu, snart blommar alla prästkragarna.Jag blev besviken, hade förväntat mig att få njuta av äppelträdens blommor men de blåste bort allihopa.
Det har blåst förfärligt några veckor nu. Jag hade planterat ut lite blommor men de verkar dött av blåsten.

Nu till skörden, igår skörde jag lite små rädisor till middagen och idag skörde jag spenaten. De hade blivit stora jag har sått en massa spenat. Bredvid spenaten är det rödbetor.
Jag har sått spenaten som mellankultur vid rotfrukterna.Nu ska jag vila mina fingrar och titta på Världens trädgårdar på Kunskapskanalen.

ett steg bakåt

Urk... Vad vi avskyr växthuset, njaa arbetet med det. Det gick illa idag.. Allt var fel.. Så vi måste typ backa ett steg för att kunna gå vidare.
Vi hade hoppats att kunna resa växthuset ihelgen men nu ser det mörkt ut. När vi gav upp för kvällen så gick maken in för att fixa middagen och jag ville fortsätta arbeta så det blev en liten mur och målade en bänk. Bänken som jag fyndade för ett tag sen, den fick färgen turkos.Jag satte bänken och tillhörande bord under äppelträden. Är så nöjd med muren och maken gillar den. Har en massa stenar över, funderar på vart jag kan ha resten.

Syrenträdet blommar!
Långledighet

Nu har man några dagars ledighet. Vi spenderar dessa med att arbeta i trädgården och givetvis är vi fokuserade på växthuset. Igår började vi med att gjuta grunden till sockeln, men så visade det sig att vi hade köpt för lite betongbruk och igår var det givetvis en röd dag så kunde vi inte köpa mer förrän idag. Vi vaknade tidigt för att vara till järnaffären när den öppnas, de sa först att de inte kunde köra ut förrän på måndag!!!? Vi vill ha de idag så vi kan fixa klart innan helgen är slut. Killen i affärn kollade och så kunde de köra ut det ett par timmar senare.
När bruken kom så satte vi igång på en gång med att gjuta.
Vi använder vårt gamla badkar till att blanda betong i.Imorgon ska vi lägga hålstenarna på betongen, förhoppningsvis i övermorgon kan vi börja bygga växthuset.
Idag gassade solen så jag blev bränd, ajaj..
Jag har även planterat ut en del blommor, så nu är vardagsrummet ganska tomt nu förutom alla tomatplantorna som väntar på att flyttas.

Vi har inte klippt gräsmattan någon gång alls, vill se vad som finns och vi har en massa prästkragar överallt.
Jag vill inte klippa alls, tycker det är så fint med en sorts äng..

Mannen har skalat av barken på stammarna så vi inte får barkborrarna där, vill ju använda stammarna.Jag var till en affär häromdagen och kunda inte låta bli köpa den här. Återvinning här, man har använt sig av plast och tvinnat det.Nu väntar jag på att middagen ska bli klar, det blir fufu och jordnötssoppa! Mumsigt!

RSS 2.0