höga skyar

Jag är fortfarande förkyld, den jäkla envisa vill inte ge med sig. Men jag hade lite ork att jobba i helgen.
Vi skulle ju höja diskbänken eftersom den var då för låg för oss.
Så vi tog bort skåpen.

de gamla låga socklarna

Nu har vi fixat dit 15 cm höga socklarna. Vi har nu testat med skåpen på dem, åh vilken perfekt höjd.
Imorgon ska jag justera till lite på ett par ställen som blev litelite fel. Just nu orkar vi inte mer och är ashungriga.
de nya höga socklarna

Så nu blir det middag och Indiana Jones!

rörmokaren

Idag kom den efterlängtade rörmokaren till huset. Det har varit besvärligt att hitta rörmokare, ringde till många bra men alla är upptagna i flera månader framöver. Men till sist kunde en snubbe, äntligen! Han känner till vårt hus, har varit där förut då den förra ägaren beställde bergvärme. Denne installerade den.
Han kom på förmiddagen, en glad snubbe. Det var inga problem med alla ändringar vi vill göra. Han kommer igen nästa vecka och börjar arbeta!
Så vi måste riva lite mer av badrumsgolv. Maken har tidigare rivit det lilla rummets golv och vi ville vänta med att riva badrumsgolvet, vi visste inte när de skulle komma. Men nu vet vi!Jippi! igår och idag kom paket.. Tapeter! Jag har en cool make, han verkligen gillar mönstrat, blommiga, starka färger.
Så mycket går smidigt när vi planerar och bestämmer om grejer.

Vi mår mycket bättre nu men är fortfarande förkylda, så vi har knappt gjort någonting i huset. Istället har vi försökt krya på oss. Får se hur mycket vi kommer att orka med ihelgen.

Ha en skön helg ni!

elektrikern

Ikväll kom en eletriker till huset för att kika på vad han ska göra. Vi har en del grejer som behöver fixas, som krävs av en fackman.
Känns bara skönt att han kom och hade tid för oss. Än har vi inte lyckats få tag i en rörmokare för badrummet.

Jag mår någorlunda bättre idag, och nu är maken sjuk. Han är jätteförkyld och feber. Han har varit här i Sverige i 14 månader och har inte varit sjuk. Märkligt tycker jag och andra. Han borde då blir lätt förkyld eftersom vi har ett kallt klimat här. Men han har klarat sig fram till nu.
Jag är nu stamkund hos apoteket, har varit till dem i tre dagar på rad nu.

Ett fynd från isomras!

sjukling

Jag är så arg på mig själv, jag är sjuk så kan jag inte jobba med huset idag. Igår kväll började halsen kännas, la mig tidigt och idag mår jag värre.
Idag har maken jobbat i huset medan jag kurade i soffan. Några framsteg skedde idag..

Det sneda skåpet är upphängt och lådorna har fått handtag.

Hoppas resten av väggarna i köket och hallen blir målade imorgon.

När jag var i Stockholm så kom leverans från IKEA till huset. Ny ugn, häll, fläktkåpa.
Ugnen.

I all röran försöker vi ha lite ordning på grejerna och verktygen. Vi har ett sovrum som vi  använder till att förvara verktygen, färger och annat.

Imorgon stannar jag hemma och kurerar mig.

Takmålning

Har målat tak i köket och hallen, puh. Målade två gånger. Nu har jag ont i axlarna, nacken och ryggen.
Nu är maken i huset och spacklar. Så vi kan börja måla väggarna imorgon.

Jag har varit i Stockholm under veckan, hann med att shoppa lite. Bla hyllpapper. Besökte några vänner som flyttat, de alla har fina lägenheter. Så man blev inspirerad av dem och deras hem.

När vi köpte huset så fick vi med några möbler på köpet. Som soffan på bilden. Tvåsits- och tresitssoffa, 70 tal. De är så fula men väldig sköna. Vi kanske kan renovera dem. Bygga ihop dem och klä om dem i någon häftig färg.

Nu ska jag gå till huset och fixa lite där.

Dagens verk

Imorse åkte mina föräldrar hem. De har hjälpt mycket med huset. Stor tack till dem!
Känns trist att de åkte.

Maken och jag diskuterade vilken färg vi vill ha på köksluckorna. Vi gick genom flera färger och till sist kom vi fram till att vi båda gillar turkos. Vi har tidigare målat på några av möbler härhemma i turkos. Det blev samma turkos som jag hade i min Sthlm lägenhet. Den färgen trivdes jag med.
Idag cyklade jag till färghandeln och köpte färgen medan maken jobbade.
Så körde jag igång med luckorna, vilken härlig färg! Ska måla en gång till imorgon.

Färgen är givetvis mer turkos i verkligen, på bilden ser den blå ut.

Medan färgen torkade så fick jag för mig att lägga hyllpapper i skåpen. Än är jag inte klar, pappren tog slut. Jag ska till Stockholm under kommande veckan i jobb. När jag har fritid så ska jag shoppa! Mer hyllpapper och lite annat kul.Nu myser vi framför teven och äter makens blåbärskaka. Mums!


60-tal!Vårt hus är byggt 1964, så mycket av inredningen är från 60-70 talet. Skojsigt! Helt i min smak!
Men vi gillar lite mer färger och i huset är det mesta dova färger. Så vi tänker piffa upp inredningen med lite färger och tyger.
Häromdagen var jag inne på Blocket, såg att en snubbe vill sälja sin köksinredning från 60-talet, jag var inte intresserad, vårt kök är ju 60-tal men snubben hade nåt som vi inte har. Nämligen skåpet på bilden, snett skåp med skjutsbara luckor.
Jag mejlade snubben och frågade om jag fick köpa enbart skåpet. Och jag fick! Idag åkte vi dit och hämtade skåpet, det är så fint. Jag är så nöjd.

Renoveringen pågår

Här har det inte hänt så mycket, eller jo. Jag har jobbat mycket och sen under helgen var jag sjuk. Så för min del har jag inte bidragit mycket med renoveringen. Men däremot maken och mina föräldrar har gjort mycket. De har rivit och snickat. Resultatet syns inte ännu men det går bra.
Imorgon kommer växthuset!
Inga bilder idag men de kommer.

Äntligen!


Efter flera års längtan.. Nu har vi fått vårt nya kylskåp. Hur snyggt är det inte?!
Det finns i flera färger, båda maken och jag enades snabbt om ett gult. Det är mer gul än på bilden.
Vi är så nöjda! Mina föräldrar kom igår kväll, de gillar också kylskåpet.Föräldrarna gillar huset, de tycker vi har gjort ett bra köp. De sover i huset medan vi bor i lägenheten, skönt med utrymme. Och skönt för katterna att få röra på sig, de tog med sig katterna.
Vi har spärrat av badrummet och det lilla rummet bredvid så katterna inte kan gå in där.
Vi har börjat riva väggen mellan rummen. Lilla rummets golv är borttaget.
Det ska bli kul med föräldrarna i huset, min pappa är ivrig att få fixa i huset. Igår kväll började han gå runt och höll nästan på att börja fixa lite. Vi fick stoppa honom, det får han göra idag istället och jag behövde sova.
Känns lite trist att behöva jobba medan alla andra är i huset, jag vill också vara med.
Så jag hoppas att tiden går fort idag, och sen när jag väl är i huset får klockan gärna gå långsam.

Om ca 7 timmar är jag hemma igen!


höstig trädgård

Vill visa lite lite av trädgården.Den första ligger visst fel.

Idag har jag bara spacklat och slipat en massa luckor och än är inte klar. Fortsätter imorgon.

God natt!

framåt!Nu går det bara framåt, maken går lös med kofoten i huset. Nu är köket dövanpassat! "Mellanväggen" är nu borta, den var helt opraktisk för oss. Ett väggskåp vid högskåpet är nedtaget, så det är nu ljust och öppet i köket.
Han har även tagit bort en garderob vid ytterdörren, den störde vi oss på eftersom hallen var då mörk och liten.
Nu är hallen större och ljus. Om man står vid spisen så kan man se om någon kommer in.

Vi tycker det är så tråkigt med den fina tapeten att den inte kan vara kvar.  Vi kommer nog att spara en bit och rama in den. Men köket kommer bli färgglatt! Så det blir nog toppen.

Snickarkompisen tittade in ikväll och vi diskuterade om vad vi ska göra och hur vi kan gå vidare. Alltid bra med en sån som kan mycket. Min make har aldrig rört en kofot förut, inte ens någon verktyg heller, han har varit duktig och han lär sig snabbt.

Ja det blev tårta idag, maken hade längtat efter den så mycket så han skyndade sig att ta en bit, till sist blev det tre bitar. Vi ska nog äta lite nu det som blev kvar.
Vi grillade även idag, grillen kom med huset. Vi åt middag i huset, det var mysigt.
Det är så skönt att ha lägenheten medan man renoverar huset, så man får sova i en ren lägenhet.
Huset just nu är skräpigt och dammigt.

Jag har börjat med att spackla skåpluckorna. Har grundmålat lådorna. Imorgon fortsätter jag med luckorna medan maken jobbar. Det är så synd att han jobbar på helger och jag jobbar på vardagar. Vi får försöka fixa det på nåt sätt.

Nu är det tårtdags!

RSS 2.0